Wie zijn wij

Graag stellen we ons aan jullie voor

familie de bas

Hoi, wij zijn Mark de Bas en Elise van der Wekken, samen met onze dochtertjes Lola (2017) en Daantje (2019) beheren wij sinds 2018 Camping Noordernieuwland. De camping die vernoemd is naar de polder waar hij zich in bevindt. De camping is gevestigd op de plek waar oorspronkelijk een akkerbouwbedrijf gevestigd was en waar al generaties lang onder andere aardappelen, uien en graan verbouwd werd.

wie zijn wij

Rond 1971 na de afronding van de Brouwersdam, één van de delta werken die Zeeland moet behoeden van een nieuwe watersnoodramp, ontstond er een bijzonder meer, het Grevelingenmeer. Mede hierdoor kwam het toerisme in Zeeland in rap tempo op. Zo werd er ook steeds vaker aan mijn opa en oma gevraagd of er een tentje opgezet mocht worden op het erf van het boerenbedrijf. Ze genoten van de bedrijvigheid en de verhalen die de toeristen met zich mee brachten en besloten om in te spelen op de vraag naar kampeerplaatsen en startte een mini-camping.

oma op de camping

Toen mijn opa na een kort ziektebed plotseling overleed heeft mijn oma samen met mijn vader Roeland de camping voortgezet. Met mijn moeder Lenneke is de camping uitgebreid naar hoe we hem vandaag de dag kennen.

kleine elise telefooncel

Elise had als kind een heerlijke jeugd op de camping. Altijd vriendjes om mee te spelen en alle ruimte om je heen. Lekker krabben vangen op de strandjes achter de camping, lopend naar vriendjes in het dorp of lekker op de fiets naar het ‘echte’ grote Noordzeestrand.

Nu tientallen jaren later woon ik na wat omzwervingen weer op de plek die mij in mijn jongere leven al zo gelukkig maakte. Samen met Mark en de meiden. Mark leerde ik kennen tijdens het surfen op de Brouwersdam. We wilden beiden zo graag samen naar Zeeland dus toen we de kans kregen om de camping over te nemen zijn we daarvoor gegaan. Met Mark’s ervaring in de verkoop- en inkoopwereld en met mijn ervaring in het kunstonderwijs en creativiteit hopen we er voor te zorgen dat we de camping nog jaren voort kunnen zetten en dat we heel veel mensen een heerlijke vakantieplek kunnen bieden.

We kijken er naar uit om jullie welkom te heten en meer te vertellen over de prachtige omgeving!

mark surfen